Veelgestelde vragen

Bij deze veelgestelde vragen vindt u vaak terugkerende zaken op het gebied van allerlei print producten. Staat uw vraag er toch niet bij? Laat het ons weten door een mail te sturen. Bellen kan natuurlijk ook op telefoonnummer 020 6629803.


Hoe moet ik de bestanden aanleveren?

Graag de bestanden aanleveren als PDF met rondom 1cm marge, zonder paskruizen.


Kan ik wat meer informatie over DPI krijgen?

Juiste DPI-waarden zijn van belang voor een optimaal resultaat. Kijk hieronder waar u rekening mee moet houden bij het aanleveren van de bestanden.

De minimale en maximale resolutie van uw bestanden voor het beste eindresultaat, hangt af van de toepassing en de zichtafstand.
In het algemeen varieert de resolutie tussen de 30 tot 150 dpi. We geven u enkele tips:

  • Vanaf 70 dpi: scherpe print en ook van dichtbij goed lees- en zichtbaar. Prima resolutie voor bijvoorbeeld beurstoepassingen.
  • Tussen 30-70 dpi: prints die op een zichtafstand van enkele meters leesbaar moeten zijn. Deze resolutie gebruik je bij spandoeken of wandpanelen.
  • Minder dan 30 dpi: de resolutie voor extreem grote printafmetingen, zoals XL spandoeken of billboards. Met deze relatief lage resolutie houd u de bestanden bewerkbaar en voldoe je aan onze maximale bestandsgrootte.

DPI zijn ‘dots per inch’. Met DPI geef je het aantal pixels per inch (ter vergelijking: 1 inch = 2,54cm) aan. Hoe hoger de DPI, hoe hoger de resolutie en hoe scherper én duidelijker uw afbeelding of ontwerp.


Instructie video textielframe

Klik op de link voor een instructie video van het inspannen van een textieldoek in een frame.

https://youtu.be/Qf3Wy2BhOfM


Waar kan ik mooie foto’s gratis downloaden?

Zoekt u mooie foto’s voor uw prints? En wilt u daar liever niet voor betalen? Kijk dan eens op sites zoals www.pixabay.com of www.freerangestock.com . Gebruik altijd het grootste bestand, dat geeft de beste kans op een mooie print!

Bekende sites waar u foto's kunt kopen zijn o.a. www.dreamstime.com, www.istockphoto.com , www.shutterstock.com .


Hoe kan ik een pop-up wand monteren?

 

montage pop-up wand
Afbeelding – 195,8 KB 550 downloads

Hoe monteer ik een textielframe?

 

install textiel frame
PDF – 850,2 KB 576 downloads

Storm op komst? Vlag naar binnen!

Dat een vlag met uw logo veel aandacht trekt, zoveel is zeker. Maar dan doelen we  op positieve aandacht. In seizoenen met veel storm is het belangrijk extra alert te zijn. Waait het windkracht 6 of harder, dan kunt u vlaggen en banieren beter binnenhalen. Bij een harde wind als deze worden de hoeken van de vlaggen al snel beschadigd en begint het doek daardoor te rafelen. Geen fraai gezicht en niet bepaald een aantrekkelijk visitekaartje dus. Vlaggen en banieren gaan gemiddeld 3 tot 5 maanden mee. Uiteraard is dit afhankelijk van waar ze hangen. Aan de kust hebben vlaggen meer te verduren dan in bijvoorbeeld beboste gebieden